Batı önyargısına karşı uyarıda bulunan 93 yaşındaki psikanalist Alan Roland öldü

Leila

Global Mod
Global Mod
Alanın çoğunda Batı önyargısına meydan okuyarak ve hastaların kültür ve yetiştirilme tarzlarındaki farklılıkları uzlaştırarak psikanalize öncülük eden Alan Roland, 22 Temmuz’da Monterey, Massachusetts’teki evinde öldü. 93 yaşındaydı.

Eşi Joan Roland, sebebinin kalp yetmezliği olduğunu söyledi.

doktor Roland en çok In Search of Self in India and Japan: Toward a Cross-Cultural Psychology ile tanınır ve 1988’de fikirlerini ortaya koyduğu etkili bir kitaptır.

Bu fikirlerin gelişiminde çok önemli bir an, 1971’de New York’ta New School’da ders verirken ve Hindistan’dan bir adam onu terapi için görmeye geldiğinde geldi.

Dr. Roland. Örneğin, adamın içinde büyüdüğü aile ilişkileri ve beklentileri, Batı’da karşılaştığından farklıydı.

doktor Roland uzun bir süre Hindistan ve Japonya’da yaşadı ve bu ülkelerin geleneklerini ve hassasiyetlerini özümsedi. Bu kültürlerdeki insanların nasıl iletişim kurduklarını, aile ilişkilerinden ne beklendiğini ve daha fazlasını – ve bu güçlerin Batı’nın bireyciliğe yaptığı vurgudan nasıl farklı olduğunu gördü.

“Hindistan, Japonya ve Amerika gibi çeşitli uygarlıklardaki insanların psikolojik yapılarının, bu uygarlıkların temelde farklı kültürel ilkelerine ve bu ilkeleri şekillendiren sosyal kalıplara ve çocuk yetiştirmeye bağlı olduğunu fark ettim.”

“Bu, psişik gerçekliğin önceliğini kabul etme eğiliminde olan ve psikolojinin kültürü ve toplumu belirlediğine inanan -psikanalitik indirgemeciliğin başka bir biçimi olan- birçok psikanalistten önemli ölçüde farklıdır.”

The Berkshire Sampler of Massachusetts ile 1977’de yaptığı bir röportajda, Amerikalı psikologların Freud ve tıbba dayalı bir yaklaşıma saplanıp kalma eğiliminde olduklarını söyledi.

“Psikanalizi felsefe, edebiyat, dilbilim ve antropoloji ile birleştiğinde anlayamazsınız” dedi.

New Yorklu bir psikanalist olan M Nasir Ilahi, 1970’lerde Dr. Kültürler arası psikanaliz konulu seminerinde Roland.

Perşembe günü bir anma töreninde yaptığı methiyede, “Bu benim için çok önemli ve bazı yönlerden hayatımı değiştiren bir deneyimdi,” dedi, “çünkü ilk kez konuşan ve bana dokunan biriyle tanıştım.” Kuzey Amerika’nın kökten farklı kültürlerinden bireyler ile benim Güney Asya’mdakiler arasındaki kavranması o kadar da kolay olmayan psikolojik farklılıkları anlayın.’

Queens College’da uzun yıllar öğretmenlik yapan ve hizmete katılan bir psikanalist olan Sandra Shapiro, e-posta yoluyla Dr. Roland, onun çalışmalarına uzun süredir aşina olmasına rağmen, onunla yalnızca ölümünün hafta sonunda şahsen tanıştı.

“O öğleden sonra bana kültürel olarak özdeşleşmiş Kızılderililer ve Japonlarla terapi yapmaya başladığında, açık olacağını ve onlara pek çok soru soracağını söyledi” dedi. “Kibir yok.”

Jacob Alan Roland, 20 Haziran 1930’da Brooklyn’de doğdu. Babası Jay, orijinal Goldstein soyadından vazgeçen bir sanatçıydı. Annesi Lillian (Suttenberg) Roland, ev hanımıydı.

doktor Roland, Brooklyn’deki Poly Prep Country Day School’dan mezun olduktan sonra 1955’te Ohio’daki Antioch College’dan sosyoloji alanında lisans derecesi ve 1955’te doktora derecesi aldı. Edinilen. 1960 yılında Long Island’daki Adelphi Üniversitesi’nden klinik psikolojide.

1962’de Columbia Üniversitesi’nden mezun olurken Joan Gardner ile evlendi. (New York’taki Pace Üniversitesi’nde tarih profesörü oldu.) 1964’te ilk altı haftalık Hindistan gezilerini yaptılar ve geri dönme sözü verdiler. On üç yıl sonra, Dr. Roland, 1988 tarihli kitabına götüren araştırmaya devam etti.

Daha sonraki kitapları arasında Kültürel Çoğulculuk ve Psikanaliz: Asya ve Kuzey Amerika Deneyimi (1996) ve Yabancı Benliklere Yolculuk: Küresel Bir Çağda Asyalılar ve Asyalı Amerikalılar (2011) bulunmaktadır. Klinik bir uygulama sürdürdü, ancak ilgi alanları çok çeşitliydi. Oğlu Ariel, Dr. Roland, yetişkin hayatı boyunca Doğu ruhani uygulamalarını inceledi.

E-posta yoluyla “Kimliğinin ve günlük yaşamının olağanüstü derecede önemli bir yönüydü,” dedi, “New York City’deki Yahudi geçmişiyle önemli ölçüde çelişmiyor.”

Eşi ve oğlunun yanı sıra Dr. Roland’ın Tika Snyder adında bir kızı ve üç torunu var.

doktor Roland ayrıca oyunlar yazdı ve bazen başkalarının oyunlarının psikanalitik yorumlarını sağladı. Suluboyaları ve gravürleri çok sayıda karma sergide ve birkaç kişisel sergide yer almış bir sanatçıydı. Sanatsal çabaları ile klinik pratiği arasındaki bağlantıları gördü.

The Berkshire Sampler’a “Analitik çalışmada, konuşan birini dinliyorsunuz ve bir şey onları rahatsız ediyor, ancak onlar bunun ne hakkında olduğunu gerçekten bilmiyorlar” dedi. “Ve sen de değilsin. Ve yavaş yavaş bir şeyler inşa etmelisiniz, orada olmayan genel bir resim. Bu belli bir küstahlık gerektiriyor. Ve bir sanatçı olarak, küstahlıkla çalışmaya alışıyorsun, çünkü “Benim ifadem bu, ben olayları böyle görüyorum” diyorsun.