David Sibley, kuş çizmenin sizi nasıl “düşünceli bir gözlemci” yaptığını açıklıyor.

Leila

Global Mod
Global Mod
Bu hafta, ör. Haberler yaz kuş gözlemciliği projesiHer seviyeden kuş gözlemcisini kuş çizmeyi denemeye davet ediyoruz. Bunu hayattan veya bir fotoğraftan yapabilirsiniz. Önümüzdeki hafta herhangi bir ortamda en az bir eskiz yapmaya çalışın. Birds@Haber adresine bir e-posta göndererek bize bildirin.

Resminizi cilalamak için saatler harcamanıza gerek yok (istemiyorsanız). Yaygın olarak okunan Sibley saha rehberlerinden usta illüstratör David Sibley’nin aşağıdaki röportajda açıkladığı gibi, kuş çizmenin belki de en önemli yönü, bakış açınızı değiştirmesidir.

Bu röportaj netlik ve uzunluk için düzenlenmiştir.

Resmi illüstrasyon eğitiminiz var mı?

Hayır, kendi kendimi yetiştirdim.

Kendimi gerçekten bir sanatçı olarak değil, daha çok bilimsel bir illüstratör olarak gördüğümü söylemeliyim. Bilgi aktarmaya çalışıyorum ve bu kuşun detaylarıyla ilgili: şekli, duruşu, renkleri, desenleri. Taslak en önemli kısımdır; Eğer bu doğruysa, diğer her şey bir nevi birbirine uyuyor ve bu bir boyama kitabı gibi.

Kuşları ne sıklıkla ve nerede izliyorsunuz?

Artık dışarı çıkıp ormana veya bazı tarlaların etrafında yürüyebileceğim ve orada kuş gözlemciliği yapabileceğim bir yerde yaşadığım için şanslıyım. Ama ben her zaman kuşlara karşı tetikte olurum. Bir pencereden veya cadde boyunca dinliyor ve izliyorum – nerede olursam olayım, her zaman kuş gözlemciliği yapıyorum.

Kuşçuluk dünyasında teknolojinin illüstrasyonun yerini alacağını düşünüyor musunuz?

Bunu merak ettim. Buna inanmıyorum. Bir illüstrasyon, bir fotoğraftan çok daha fazlasını sunar. Bir illüstrasyonda, tipik bir kuşu, bir türün ortalama bir kuşunu tam istediğim pozda yaratabilirim ve benzer bir türün tam olarak aynı pozda görüntüsünü oluşturabilirim, böylece tüm farklılıklar görünür olur. Ve ışığı ve rengi kontrol ediyorum. Bunu fotoğraflarla yapamazsınız; Fotoğraflar her zaman belirli bir zamanda tek bir kuşun çekimleridir.

Endişelerimden biri, illüstrasyon zanaatının ortadan kalkabileceği, birinin illüstrasyon yapabilmek için böyle bir konuyu öğrenmeye zaman ayırma motivasyonunun artık aynı motivasyonu sağlayamayacağıdır. Bir kuşu gerçekten gözlemlemek, incelemek ve nasıl çizileceğini bulmak için zaman ayırmanın gerçek, derin, kişisel bir tatmini ve ödülü vardır.

Kuşları resmetmek ve onlar hakkında düşünmek için bu kadar çok zaman harcamak, doğal dünyayı ve kuşları anlamanızı nasıl etkiledi?

Gerçekten her şey hakkında düşünme şeklimi şekillendirdi. Çizim, bir şeye bakmak için zaman ayırmak için yavaşlamanın bir yoludur ve çizim ayrıca size gördüğünüzü sandığınız şeyin bir kaydını verir. Fotoğraf gibi değil; Gördüğün şey senin yorumun.

Çizimde daha iyi olmak, kısmen teknik becerileri geliştirmekle ilgilidir, ancak daha çok konuya aşina olmakla ilgilidir. Çiziminiz, o kuşu o an anladığınızın bir kaydı oluyor. Bu şekilde çizim yapmak sizi daha düşünceli bir gözlemci yapar.