Okuyuculara kuş gözlemciliğinde ne gibi engellerle karşılaştıklarını sorduk. Faaliyette deneyimli veya yeni olmanıza bakılmaksızın, faaliyete devam etme konusunda iki kez düşünmenize neden olan herhangi bir engeliniz oldu mu? Yorumlarda cevaplayın.
—Diane Drobka Pima, Arizona.Yaz sıcaklıklarının kuş gözlemciliğini zorlaştırdığı güneydoğu Arizona’da yaşıyoruz, özellikle bu yıl sıcaklıklar geçen ay 100 Fahrenheit dereceyi aştığında. Isı, hem kuşçular hem de sevdikleri kuşlar için zor. En iyi çözüm, sabah 5’ten önce en sevdiğiniz yere varmak için erken ayrılmaktır. Ayrıca bahçemizdeki kuşların serinlemek ve içmek için yeterli suya sahip olmalarını sağlıyoruz.
—Gayle Smith Padgett, Saint-Rémy-de-Provence, Fransa“Sana vurursam başımın ne kadar belaya gireceğini biliyor musun?” golfçü hiddetlendi. Ve kızgın olduğu doğruydu – ikimizi de tehlikeye atmıştım. Yaklaşık 25 yarda ötedeki tişört de dahil olmak üzere sahneyi iyi göremeden çim yolun kenarına düştüm. Neden? Kaliforniya, Palm Springs’te ılıman kış havasının tadını çıkaran gölette mutlu bir şekilde yüzen beyaz pelikanları daha iyi görmek için.
–Eliot Brenowitz, SeattleAdanın altı endemik kuş türünü aramak için Kaua’i’nin Alaka’i Vahşi Doğa Koruma Alanı’ndaki dikey bataklıktan aşağı kayarken, elinde tüfek taşıyan ve iki Rottweiler’ın eşlik ettiği kamuflajlı bir adamla karşılaştım. Gergin bir şekilde selamlaştık; Orada ne işim olduğunu sordu, “kuş gözlemciliği” dediğimde güldü ve gitmemi ve geri dönmememi tavsiye etti. Çıkarken düzgün kenevir mahsulünü gördüm.
—Christopher Sullivan, Akron, Ohioİlk başta, daha deneyimli biri tepede uçan bir kuşu işaret ettiğinde ve sadece siyah bir benek gördüğünde şanslıydım. Zamanla, renk, baş ve göğüs işaretleri ve kuyruk uzunluğu gibi özellikleri belirlemeye odaklanarak, uçuş halindeki kuşu izlemek için gözlerimi eğittim. Ne yazık ki, yaklaşık dört ay önce bana retina yırtığı teşhisi kondu; Bir süre havada süzülenler, kaçan kuşlar gibi görüş alanıma girdiler.
– Kathy Carson, Fremont, NHYakından gözlemlemeye daha fazla zaman ayırdığınız ve sayma konusunda daha az endişe ettiğiniz yavaş kuş gözlemciliği hakkında bir makale okudum. Bu benim kuş gözlemciliği zevkimi çok artırdı. Hâlâ gruplar halinde kuş gözlemciliği yapıyorum ama tek başıma da gidiyorum ve kuşların davranışlarını gözlemlemek için genellikle birkaç dakika aynı yerde kalıyorum. Bu benim meditasyonum.
—Margaret Poethig, Arlington, Virginia.İlk engel güvenlik, aslında bir engel değildi çünkü beni durdurmasına izin vermedim. En iyi kuş gözlemciliği fırsatlarından bazıları uzak bölgelerde veya yeterince kullanılmayan, engebeli yollarda gerçekleşir. Yaşlı bir insan olarak, düşüp ayak bileğimi kıracağımdan ya da kafamı çarparak bayılacağımdan korktum (düştüm ve bileğimi kötü bir şekilde burktum, ama bunu yeni atlattım ve kuş gözlemciliği yapmaya devam ettim). Neyse ki bir tanıdığım kuş gözlemciliğine başladı ve benim kadar fanatik. Her zaman, her yere gidebilir ve biz harika bir şekilde anlaşabiliriz, bu yüzden artık birbirimizin güvenliğiyiz.