“Işığa Yaklaşmak”: Peter Fenwick ve ölüme yakın deneyimlerin hikayeleri

Leila

Global Mod
Global Mod
Vücudumun sınırlarını ancak geçen Haziran ayında, yangın merdiveninden düştüğümde ve hayatın sonu fenomenlerini inceleyen bir psikiyatrist olan Peter Fenwick tarafından belgelenene benzer bir ölüme yakın deneyimle kendimin dışında süzüldüğümde tam olarak anladım. kariyerinin gidişatı. (Dr. Fenwick 22 Kasım'da 89 yaşında öldü.)

Kendi eve taşınma partimde iki arkadaşımla birlikte yangın merdiveninde dururken düştüm, yaklaşık 12 metreden düşüp başımı çarptım. Birkaç dakika boyunca bilincimi kaybettim.

Arkadaşlarım, sağlık görevlilerinin hızla geldiğini, ikinci katın penceresindeki perdeleri kaldırdığını ve beni bir sedyeyle aşağıya sürüklediğini söyledi. Beni ambulansa bindirirken yukarıda durup tantanayı izledim: ilgili komşular sokağa çıkıyor; gün batımının soluk pembesi; oda arkadaşım avucumu, arkadaşım da ayak bileğimi tutarken, kendi bedenim küçük ve uzakta sedyenin üzerindeydi. Dokunuşu beni bilincime geri getirdi. O anda canım acıdı ve su için yalvardım.

Bu, beden dışı bir deneyime benzer bir deneyimi ilk kez yaşayışım değildi. Ergenlik çağında astral seyahate (kasıtlı olarak beden dışına yapılan seyahate) hayran kaldım ve bunu geceleri uygulamaya başladım. Bir akşam tavana düştüm ve kendimi uyurken izledim. Göğüs kemiğimden göbek deliğime kadar uzanan bir çizgi vardı. Göbek kordonuna benziyordu: gümüş renkli ve ip gibi uzun.

Düşüşten sonra ben de benzer bir duyguya kapıldım ama kablo olmadan. Doktorlar ciddi bir sarsıntı teşhisi koydu ve sonraki üç haftayı yeni evimde iyileşerek geçirdim. İlk başta ölüme bu kadar yakın olmamı anlamlandırmakta zorlandım. Sonra kırılganlığı düşündüm – ve insanların her gün bilmeden ölümden kaçınmasının binlerce küçük yolu – ve deneyimim, bedenlerimizin kendini koruma yeteneğinin yeni keşfedilen takdiri ve azalan ölüm korkusuyla kristalleşti.

Çalıştığım Haberler'ın Dr. Fenwick yayınlayacaktı.

Eşi Elizabeth ile birlikte yazdığı 1995 tarihli “Işıktaki Gerçek” adlı kitabında, ölüme yakın deneyimler bildiren 300'den fazla kişinin anekdotları yer alıyordu ve bunları “beden dışı” gibi etiketlerle sınıflandırıyordu. “Işığa Yaklaşmak”, “Akrabalarla Buluşmak” ve “Hayatın Değerlendirilmesi”. Aşağıda topladığı hikayelerden bazıları yer alıyor.

Akrabalarla tanışın

1987 yılında İngiltere'de mikroplazma pnömonisi nedeniyle hastanede yatan ve yoğun bakım ünitesinde acil ameliyata alınan Dawn Gillott, aniden vücudunun üzerinde uçuyormuş ve açık bir alana rastladığı bir tünelden geçiyormuş gibi hissetti.

Sağ tarafta büyükbabamın oturduğu bir bank vardı (yedi yıldır ölüydü). Yanına oturdum. Bana ve ailemin nasıl olduğunu sordu. Mutlu ve memnun olduğumu, tüm ailemin iyi olduğunu söyledim.

Oğlum için endişelendiğini söyledi; Oğlumun annesine ihtiyacı vardı. Büyükbaba'ya geri dönmek istemediğimi, onunla kalmak istediğimi söyledim. Ama Büyükbaba çocuklarımın iyiliği için geri dönmem konusunda ısrar etti. Daha sonra zamanı geldiğinde beni alıp almayacağını sordum. “Evet, dört dakika sonra döneceğim” diye cevap vermeye başladı ve ardından tüm vücudum seğiriyormuş gibi oldu. Etrafıma bakıyorum ve İTÜ'ye döndüğümü görüyorum
Işığa yaklaşmak

Avon Pailthorpe, 1986'da karanlık ve yağmurlu bir günde arabasını suda kızaklayıp takla attığında araba kullanıyordu. Sonra kendisinin bir tünele doğru ilerlediğini hissetti.

Tünel hafifledikçe varlıklar görülmeye başlandı. Kimse yoktu ve hiçbir şey görmedim ama onların düşüncelerinin farkındaydım. Geri dönüp dönmeyeceğimi düşündüler. Beni bu kadar kendime güvendiren şey de buydu; Bunu yaptığımı biliyordum kesinlikle sorumluluk yok herhangi bir karar vermek için. Bu benim için neredeyse hiç bilinmeyen bir durum ve harika bir şekilde özgürleştiriciydi. Ayrıca verdikleri kararı etkileyemeyeceğimi de biliyordum ama karar ne olursa olsun doğru olurdu.
Hayat incelemesi

Allan Pring, 1979'da küçük bir ameliyat sırasında uyuşturuldu ve hızla bilincini kaybetti.

Çocukluğumdan bu yana uzanan ve tamamen unuttuğum birçok olayı içeren hayatımın yeniden gözden geçirilmesini yaşadım. Hayatım kısa bir an gibi geçti gözümün önünden ama bir bütündü, düşüncelerim bile buna dahildi. Bazı içeriklerden utandım ama unuttuğum ve çok sevindiğim bir iki tanesi vardı. Sonuçta çok daha iyi bir hayata sahip olabileceğimi biliyordum ama çok daha kötü de olabilirdi.
Amisha Padnani araştırmaya katkıda bulunmuştur.