Kovid’in yeni çeşidi: Yayılıp yayılacağından emin değilim

Leila

Global Mod
Global Mod
Her seferinde COVID-19’un EG.5 varyantı ile daha fazla ilgileniyordum. Bu kez Amerika Birleşik Devletleri ve Dünya Sağlık Örgütü’nde “farklı çıkarlar” sınıflandırması hakim oldu ve bu, yayılmaya yol açan genetik değişikliklerin olduğu ve üstünlüğünün arttığı anlamına geliyordu. Peki sorun ne?

Yetişkinler ile sağlık sorunlarıyla mücadele eden yetişkinler arasındaki ciddi zehirlenmelerde, covid-19 enfeksiyonunun bulaşıcı olmasından endişe duyuluyor ve uzmanlar EG.5’in önemli bir mesajı bile temsil etmediğini doğruluyor. dolaşım.

Escuela de Salud Pública Bloomberg’den moleküler mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü Andrew Pekosz, “Bu aklımda tutmam gereken bir endişe, ancak son üç aydır Amerika Birleşik Devletleri’nde dans ettiğinize benzer bir şey yok” dedi. Universidad Johns Hopkins. “Çünkü şu anda bu değişkene kızgın olduğumuzu düşünüyorum.”

Mevcut kanıtlara dayanarak yapılan duyuruda OMS açıklamasına yer verilmesi: “Halk sağlığına ilişkin EG.5’in yapılması kararının dünya düzeyine ineceği hesaplanmaktadır.”

Varyant Şubat ayında Çin’de tanımlandı ve ilk olarak Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde tespit edildi. Bu, alt değişkenin soyundan geliyor Bunun nedeni, EG.5’in dünya düzeyinde dönüşmesi ve şimdilerde COVID-19 vakalarının yükselişte olması olabilir.

Mutasyon Pekosz, “Bu, virüse karşı duyarlı olan bireylerin çoğunun bağışıklıktan kaçınabileceği anlamına geliyor” diyor.

Ancak Eris olarak da enfekte olan EG.5, bulaşma düzeyi, semptomları veya ciddi zehirlenme olasılığı nedeniyle artık yeni bir kapasiteye sahip değil. Stuvo Pekosz, Paxlovid gibi teşhis testleri ve tedavilerin kendisine karşı etkili olduğunu gösterdiğini söylüyor.

California, La Jolla’daki Scripps Research’ün başkan yardımcısı Eric Topol, bu değişkenden korkmadığını söyledi; Ancak yeni vakum formülü elinize geçtiğinde dağıtım arabanın önüne gelene kadar daha iyi davranmanız gerekeceğinin farkındayım. Güncellenmiş yakıt enjeksiyonu, EG.5’e benzer gene sahip başka bir varyantı temel alıyor. Geçen hafta geçtikten sonra daha iyi bir koruma olmasını, orijinal koronavirüs ve ilk mikron varyantlarından biriyle mücadele edilmesini ve son versiyonda okunacak çok şey olmasını umuyorum.

Topol, “Benim asıl endişem pek çok insan için” yorumunu yaptı. “Virüsün bulaştığı yerdeki aşıların şu anda olmasına ve kötüleşmesine izin verin”.

Uzmanlar, virüsü denizde en bulaşıcı hale getiren başka bir mutasyona ek olarak, EG.5 mutasyonunun bağışıklık sisteminin savunmasını aştığı için giderek daha fazla varyant buldu. Bilim insanları bu mutasyonların kombinasyonunun “FLip” olduğu konusunda hemfikirdi çünkü İngilizce’de “voltear” kelimesi anlamına geliyorlar ve bu durumda bu mutasyonlar kataloglanmış amino asitlerin F ve L harfleriyle yerlerini değiştiriyor. Flip’in gerçek COVID-19 vakalarının küçük bir oranına yapıştırılmasıyla elde edilen varyantlar, önümüzdeki aylarda daha büyük bulaşmayla sonuçlanabilir.

Fred Hutchinson Kanser Merkezi Vakum ve Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü profesörü Trevor Bedford, “Genel olarak SARS-CoV-2 gelişiminin gidişatından çok endişe duyuyorum” dedi. “Önceki varyant birçok sorun yarattı, ancak bu mutasyonların genel birikimi önemli bir etkiye sahip.”

Bilim adamlarının şu anda üzerinde çalıştığı bir diğer yeni varyant ise BA.2.86. Farklı bir varyant olduğu için uzmanlar için bu kadar kapsamlı olsa da BA.2.86 ile ilişkisi dünya çapındaki tüm Kovid vakalarında doğrulandı.

Bilim adamları esas olarak taşıdıkları mutasyon sayısına bağlı olan bu varyantla ilgileniyorlar. Coronavirüs insan hücrelerine bulaşmak için kullanıldığı ve bağışıklık sistemimizi tanımlamak için kullanıldığı için büyük bir kısmı salgının proteiniyle karşı karşıya. Aynı zamanda Fred Hutchinson Onkoloji Merkezi’nde virüsün evrimi konusunda uzmanlaşmış bir profesör olan Jesse Bloom, BA.2.86’daki mutasyonları, koronavirüs Virüsü orijinaline kıyasla ilk mikron varyantını değiştirmede “sıralı benzer bir evrimsel test” olarak savunuyor.

Yine de, pek çok uzman, panik içinde seyahat etmeden nazik bir şekilde kurulum yapıyor. Bugün, boşlukların ve diğer önceden var olan bağışıklık biçimlerinin BA.2.86’yı ihlal etmesi veya varyantın daha bulaşıcı olması veya ölümcül bir hastalığa neden olması çok muhtemeldir.

Bloom, Haberler’a yazdığı elektronik mektupta şunları yazdı: “Olası senaryolardan biri, BA.2.86’nın devredilemez olmasıdır, çünkü gerçek varyantlar giderek daha fazla yayılır.” Yeni SARS-CoV-2 varyantlarının hedefi budur. . Ancak varyantın daha da yaygınlaşması ihtimali de mevcut. Saberlo için daha fazla veri elde etme eğilimimiz var”.

Dana G Smith Geçen seneye ait bir dönem. Finansal ve COVİD-19 ile ilgili eğilimler arttıkça psikiyatrik tedavi üzerine bir rapor yazdım. Dana G Smith hakkında daha fazla bilgi