Psikoloji Akreditasyon Kurulu Çeşitliliği Baskı Altında Duruyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Akıl sağlığı alanında mesleki eğitim standartlarını tanımlayan Amerikan Psikoloji Derneği, lisansüstü programların işe alım ve tutumdaki çeşitliliğe bağlılık göstermesi gerekliliğini işe almaya oy verdi.

Üniversite resminde akreditasyon noktaları gibi karar, Başkan Trump tarafından imzalanan ve çeşitlilik, adalet ve içerme politikasına saldıran yürütme düzenlemesine tepki vermeyi amaçlamaktadır. Genç Amerikalılar arasındaki stresi arttırarak orantısız olarak beyaz ve kadın olan psikoloji mesleğini genişletme dürtüsünü oluşturuyor.

APA, Psikolojide Mesleki Eğitim için Ana Accredit Corporation ve ABD Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan tek kişidir. Doktora stajları ve doktora sonrası da dahil olmak üzere yaklaşık 1.300 eğitim programı hakkında akreditasyon sunmaktadır.

Bay Trump, akreditasyon noktalarını DEI programlarına karşı haçlı seferinde özel bir hedef olarak nitelendirdi ve bir kampanya videosunda “kolejlerimizin Marksist manyaklar ve deli tarafından hakim olmasını mümkün kılan radikal sol -deniz akreditörlerini serbest bırakmak” ve “yeni akreditörler için uygulamaları kabul etmeyi” tehdit etti.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, son birkaç hafta içinde akreditasyon noktalarını baskı altına aldı ve çeşitlilik görevleri gündeme getirilmedikçe statüsünü kaybedebileceği bir mektupta Amerikan Barolar Birliği'ni uyardı. ABA, sağ okullara çeşitliliğini ve dahil edilmesini askıya almak için Şubat ayı sonunda oy kullandı.

Çeşitlilik programlama için bir destek olan APA imtiyazı özel bir dönüm noktasıdır. Son yıllarda, dernek ırkçılığa karşı mücadeleyi çalışmalarının merkezi bir odak noktası haline getirdi ve 2021'de, diğer şeylerin yanı sıra ırkçılığın sürdürülmesindeki ve yayınlanmış öjenik teorilerden dolayı özür dileyen bir karar aldı.

APA'nın yüksek akreditasyon direktörü Aaron Joyce, çeşitlilik talebini askıya alma kararının, cumhurbaşkanının düzenlemesinin işlenmesi konusunda endişe duyan programlardan “büyük bir endişe ve soruşturma akışı” tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Birçok durumda, kurumlara yasal istişareleriyle çeşitlilikle ilgili faaliyetleri işe alma talimatı verildiğini ve bunun akreditasyonlarını tehlikeye atabileceğinden korktuğunu söyledi.

Dr. Joyce, “Komisyon, kurumsal yönergeler ve akreditasyon standartları arasındaki bir çatışma nedeniyle mevcut olmadığı için herhangi bir programı riske atmak istemiyor, dedi Dr. Joyce.

Oyunun kaydını 13 Mart'ta yaklaşık üç hafta sonra tanımlamayacaktı. “Bununla ilgili hiçbir şey basit bir karar değildi ve kolay değil” dedi. “Bireysel ve kültürel çeşitliliği anlamak, psikoloji pratiğinin temel bir yönüdür.”

Komisyon çeşitlilik için başka bir standart tutmaya karar verdi: programlar, kursiyerlere hastalarını etkili bir şekilde tedavi etmek için kültürel ve bireysel farklılıklara saygı göstermelerini öğretmelidir. Her standardı kontrol ederken, komisyon “hangi programların tehlikeye atılmış bir pozisyon getirebileceğini” psikoloji pratiğine karşı, basitçe değiştirilemeyen “dedi.

Adalet Bakanlığı sözcüsü, APA'nın iyi bir adım attığını, ancak çeşitlilik görevlerini ortadan kaldırmak için daha fazla önlem almak zorunda olduğunu söyledi: “Yasadışı ayrımcılığı teşvik edin veya gerektirdi.”

“Askıya almak hoş bir gelişmedir, ancak neredeyse yeterli değil,” dedi sözcüsü. Diyerek şöyle devam etti: “Bu tür kurallar yasadışıdır ve bir toplumda bireyleri karakterleri için tahmin eden bir yeri yoktur.”

Michigan Üniversitesi Psikoloji Profesörü Kevin Cokley, APA'nın bu hafta bir psikoloji listesi hizmeti hakkındaki kararını öğrenmek için “kesinlikle yok edildiğini” söyledi.

Cokley, “Dürüst olmak gerekirse, kararın çok anlaşılmaz olduğunu düşünüyorum çünkü farklı akıl sağlığı sağlayıcılarına sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “APA'nın bu tür bir karar verdiğini bilmiyorum ve hala en yüksek eğitim standartlarını koruduğumuza inanıyorum.”

APA'nın erken hareket ettiğini düşündüğünü ve yönetimin doğrudan bir zorluğuyla karşılaşana kadar bekleyebileceğini söyledi.

“Bence her zaman bir seçenek var,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bence bu, beklenen bir uyumla ilgilenen APA'nın klasik bir örneği. Ne olabileceğinden korkmadan ne olabileceğini yayınladınız.”

APA'nın verilerine göre, psikolojik işçiler orantısız olarak beyazdır. 2023'te aktif psikologların yüzde 78'inden fazlası beyaz, yüzde 5,5 siyah, yüzde 4,4'ü Asya ve yüzde 7,8 Latin. (Genel nüfus yüzde 58 beyaz, yüzde 13,7 siyah, yüzde 6,4 Asya ve yüzde 19,5 Latin.)

Doktora öğrencilerinin demografik çöküşü Ph.D. Buna karşılık, programlar ülke ile daha uyumludur. APA'dan gelen 2022 veriye göre, doktora öğrencilerinin yüzde 54'ü beyaz, yüzde 10 siyah, yüzde 10'u Asyalı ve yüzde 11 Latin'di.

Yale'de Emeritus Psikoloji Profesörü John Dovidio ve “Tekdüzen Sağlık: Kara Karşıtı Irkçılık ve Amerika'nın Sağlığı Tehditi” nin yazarı, APA'nın işe alımdaki çeşitliliğe odaklanmasının bu değişiklikte önemli bir rol oynadığını söyledi.

“Bu gerçekten departmanların çok, çok ciddiye aldığı bir şey” dedi. “Etkileri şahsen gördüm.”

Kararın açıklandığı bir muhtıra, bunu “ara dava olarak tanımlarken, 13 Mart'ta bir Temyiz Mahkemesi tarafından onaylanan Bay Trump'ın yürütme komutası için daha fazla mahkeme talimatı için.

70'den fazla akreditasyon grubunu koordine eden Yükseköğretim Konseyi Başkanı Cynthia Jackson Hammond, bu tür pozisyonların hükümetten doğrudan emir almasının “benzeri görülmemiş” olduğunu söyledi.

“Hükümet ve üniversite eğitimi her zaman bağımsız ve iyi niyetle çalıştı” dedi. “Şimdiye kadar onlarca yıl boyunca sağlıklı bir ayrım yaptık.”

Gaziler GI yasası kapsamında üniversitelere sular altında kaldıkça, Federal Hükümet İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra akreditasyonda rol aldı. Akreditasyon ofisleri, Eğitim Bakanı'na tanınmaya devam edip etmeyecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan kurumsal kalite ve dürüstlük için Ulusal Danışmanlık Komitesi tarafından düzenli olarak kontrol edilir.

Ancak hükümet yetkilileri bu kolları hiç üniversite oluşumu üzerine ideolojik bir talimat uygulamak için kullanmadılar, dedi Jackson Hammond. İşe alım çeşitliliğinin üniversite oluşumu için hala ciddi bir zorluk olduğunu söyledi, bu yüzden standart hala çok sık kullanıldı.

“Kurumlarımızın daha önce neye benzediğini düşünürsek,” dedi, “dikkat ödenmezse nasıl görüneceği için bir barometre olabilir.”