Uzmanlığını televizyonda hava durumu yayınlamaya getiren Frank Field, 100 yaşında öldü.

Leila

Global Mod
Global Mod
New York’ta bir televizyon hava tahmincisi olarak yaptığı iş için çığır açan bir nitelik kazanan ve aynı zamanda bilim ve tıp üzerine bir dizi ağ programı olarak uzun bir kariyere sahip olan meteorolog Frank Field, Cumartesi günü Florida’da öldü. 100 yaşındaydı.

Ölümü New York’ta WNBC-TV tarafından duyuruldu, burada Dr. Field, yayıncılık kariyerine 1958’de başladı.

doktor 40 yılı aşkın bir süredir New York televizyonunda ve ağ televizyonunda yer alan Field, şehrin ilk popüler televizyon tahmincisi değildi. Ancak seleflerinden önemli bir açıdan farklıydı.

Bu öncüllerin en dikkate değer olanı (aynı zamanda rakibi de oldu) Tex Antoine ve Carol Reed idi. Bay Antoine, bıyıklı Wethbee Amca’yı NBC ve daha sonra New York’ta ABC için hava durumu haritalarına çizdi ve hava tahminine göre karakterin yüz ifadesini ve hava durumuyla ilgili kıyafetlerini değiştirdi. Bayan Reed, WCBS-TV’deki akşam haberlerini neşeli bir “Doğum Günün Kutlu Olsun” sözleriyle bitirdi. Ancak hiçbirinin hava durumu biliminde uzmanlığı yoktu.

“Hava tahmini, gazete için gayrimenkul işlem raporlaması ile aynı sınıftaydı,” dedi Dr. Field, New Yorker’a 1966 tarihli bir profilde şunları söyledi: “Ağlar, bunun güzel kızlar ve diğer numaralarla renklendirilmesi gerektiğini düşündü.”

doktor Derginin profilinde tanımlandığı gibi gözlüklü ve “oldukça profesörce” olan Field, cazibe eksikliğini fazlasıyla telafi etti.

Meteoroloji alanında üniversite diploması olmamasına rağmen – televizyonda bir kariyere başlamadan önce bir süre uyguladığı bir meslek olan optometri alanında doktora derecesini aldı – Dr. Field, Amerikan Meteoroloji Derneği’nden bir meteorolog olarak tanınmasını sağlayan bir nitelik olan askeri bir hava tahmincisiydi. Topluluğun “halka iyi hava durumu bilgileri sağlayan” canlı yayın tahmincilerini tanıyan onay mührünü aldı.

Teknik bilgisini, uzay çağının şafağında fırlatılan hava durumu uydularından gelen verileri yorumlamak ve televizyonda gösterdiği hava sistemlerinin ayrıntılarını açıklamak için kullandı.

Ayrıca kendisini sadece hava durumundan daha fazlasını kapsayan bir bilim muhabiri olarak kurdu.

doktor Field, kalp ameliyatları ve organ nakillerinin canlı yayınlarına ev sahipliği yaptı. Yangın güvenliği programlarının savunucusuydu ve Dr. Frank Field’ın “Get Out Alive” (1992) ve çocuklar ve ebeveynleri için bir eğitim DVD’si “Fire Is…” (2006). Ayrıca Medical Update ve Health Field programlarına ev sahipliği yaptı.

Belki de en ünlüsü, Dr. tarafından geliştirilen Heimlich manevrasını popüler hale getirmesidir. 1970’lerde Henry J. Heimlich, boğaza sıkışmış yiyecekleri yerinden çıkarmak için ayı kucaklama ve karın itmelerini kullanan hayat kurtaran prosedürler geliştirdi. doktor Alan, Dr. Gizlice stüdyosundaki bir gösteriye.

doktor Field, 1975 New York Emmy Ödülleri’nde “Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeleri Anlatma” dalında ödül aldı. New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde hava durumu ve sağlık arasındaki ilişkiyi inceledi.

Franklyn Field, 30 Mart 1923’te Queens’te Ukraynalı göçmenlerin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası bir fabrika işçisiydi.

Brooklyn College’da jeoloji okuyordu ve okulun futbol takımında bir pivottu – oyun kurucu, daha sonra New York Giants’ın baş antrenörü olan Allie Sherman’dı – II. Dünya Savaşı sırasında Ordu Hava Kuvvetlerine kaydolduğunda ve görevlendirildiğinde teğmen olarak.

Ordu onu bir meteoroloji uzmanı olarak eğittikten sonra, Amerikan bombalama baskınlarını etkileyecek hava modellerini analiz etmek için Alman işgali altındaki Fransa üzerinde uçtu. Daha sonra ABD hava üslerinde meteoroloji dersleri verdi.

Savaştan sonra Brooklyn Koleji’ne dönmedi ve meteoroloji alanındaki çalışmalarına devam etti. Manhattan’daki Amerika Birleşik Devletleri Hava Durumu Bürosu kadrosuna katıldı ve gazetelere ve tüketicilere hava durumu verileri sağlayan şirketleri yönetti.

Ancak karısı Joan ilk çocuklarını beklerken, kendisine daha fazla finansal istikrar sağlayacak bir kariyer aramaya başladı. Columbia Üniversitesi’nde optometri okudu, Massachusetts Optometri Koleji’nden doktorasını aldı ve 1950’lerin başında kısa bir süre optometrist olarak çalıştı.

“Birisi, ‘Evde doktor var mı?’ ve ben de hasta için yapabileceğim tek şeyin gergin bir şekilde ona fazladan bir gözlük reçete etmek olduğunu söyledim,” dedi New Yorker’a.

Gece hava durumu tahminlerine ek olarak, Dr. Field, TV programlarında uzay görevlerini kullandı ve astronotların okyanusa indiklerinde karşılaşabilecekleri hava koşullarını açıkladı.

doktor Field, 11 yıl çalıştığı CBS için 1984’te NBC’den ayrıldı. Daha sonra New York, WNYW ve WWOR’da iki yerel televizyon kanalında çalıştı. 2004 yılında emekli oldu.

doktor Field aynı zamanda bir TV meteoroloji istasyonu ailesindeki en yaşlı karakterdi. Oğlu Storm (doğum adı Elliott David Field), 1976’da New York’ta WABC’de hava durumunu bildirmeye başladı ve orada, WCBS’de (baba ve oğlun kısa bir süre birlikte çalıştığı yer) ve WWOR’da uzun bir kariyere sahip oldu. doktor Field’ın kızı Allison Field, oyunculuk kariyerine ek olarak WCBS’de hava durumu tahmincisiydi.

Başka bir kızı olan Pamela Field gibi ondan daha uzun yaşıyorlar; yedi torun; ve altı torun çocuğu. Dr. Field, Joan Kaplan Field, bu yıl vefat etti. doktor Field, Boca Raton, Florida’da yaşıyordu.

Ciddi tavrına rağmen (veya belki de bu yüzden), Dr. Field, gece geç saatlerde televizyonda gösterildi.

Johnny Carson, The Tonight Show’da onunla dalga geçtikten sonra, Dr. Field (Carson’ın şaka yollu NBC’nin “çatlak meteoroloğu” olarak adlandırdığı) ara sıra programa konuk oluyor.

New York’ta yağmurlu bir dönemde bir gece, Carson ve Tonight Show’daki oyuncu arkadaşları onun üzerine kovalarla su döktüler.

doktor Field, Tonight Show’daki görünümlerini takdir ettiğini çünkü hava durumu, tıbbi ve bilimsel raporları nedeniyle izleyicilerin ötesinde ulusal tanınırlık sağladıklarını söyledi.

2005’te The Daily News of New York’a “Bana gerçekten bir güvenlik hattı verdi” dedi. “Kesinlikle bir yasaktı – Frank Field’ı kovamazsınız.”

Aralık 1985’te Dr. Field’ın Heimlich manevrasını popülerleştirmesi hayatına damgasını vurdu.

CBS spor muhabiri Warner Wolf ile bir Manhattan restoranında yemek yerken, Dr. Field’ın boğazına bir parça kızarmış biftek takıldı. Daha sonra Haberler’a “Acı yoktu” dedi. “Yutmaya çalıştım ve başaramadım. Öksürmeye çalıştım. Boğulduğumu anlayana kadar tamamen sakindim.” Ayrıca Bay Kurt’la konuşarak sıkıntısını ifade edemedi.

“Bu yüzden boğazımı işaret ettim ve ona erişim sağlamak için ayağa kalktım,” dedi Dr. alanlar. “İlk seferinde yaptı ve işe yaramadı. “Tanrım!” İşe yaramıyor diye düşündüm. Bayılırsam saat 11 haberlerinde olmazdım.’”

Bay Kurt tekrar denediğinde eti kovdu.

“Warner asla yapmadı,” dedi Dr. Field, “Ama bunu yaparken beni televizyonda görmüş.”