Zoom Hangi Sürümleri Destekliyor ?

Aysedudu

Global Mod
Global Mod
Zoom Hangi Sürümleri Destekliyor?

Zoom, dünya çapında yaygın olarak kullanılan bir video konferans ve çevrimiçi toplantı platformudur. Platformun kullanıcıları, farklı cihazlarda ve işletim sistemlerinde Zoom'u kullanabilirler. Ancak, her cihaz ve işletim sistemi için farklı sürümler bulunmaktadır. Bu yazıda, Zoom'un hangi sürümleri desteklediğini inceleyeceğiz.

1. Zoom Web

Zoom Web, Zoom platformuna tarayıcı üzerinden erişim sağlayan bir sürümdür. Kullanıcılar, herhangi bir indirme veya yükleme işlemi yapmadan tarayıcılarını kullanarak Zoom'a katılabilirler. Zoom Web, çeşitli tarayıcılarla uyumludur, bu nedenle Windows, MacOS, Linux ve hatta Chrome OS gibi farklı işletim sistemlerinde kullanılabilir.

2. Zoom Desktop Sürümü

Zoom'un masaüstü sürümü, Windows ve MacOS işletim sistemlerinde kullanılabilir. Bu sürüm, genellikle daha fazla özellik ve daha iyi performans sunar. Kullanıcılar, masaüstü sürümünü indirerek daha kapsamlı bir deneyim elde edebilirler. Masaüstü sürümü, genellikle toplantılar için daha güvenilir bir seçenek olarak tercih edilir.

3. Zoom Mobil Uygulaması

Zoom'un mobil uygulaması, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabilir. Bu uygulama, kullanıcıların herhangi bir yerden toplantılara katılmasını ve Zoom'u mobil cihazlarında kullanmasını sağlar. Mobil uygulama, kullanıcıların toplantılara katılmasını, ekran paylaşmasını ve diğer temel işlevleri gerçekleştirmesini sağlar.

4. Zoom Tablet Sürümü

Tablet sürümü, genellikle daha büyük ekran boyutlarına uyum sağlamak için optimize edilmiştir. Bu sürüm, tabletlerde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Kullanıcılar, tablet sürümünü indirerek daha geniş bir ekranda toplantılara katılabilir ve diğer Zoom özelliklerinden yararlanabilirler.

5. Zoom H.323/SIP Oda Sistemi

Zoom ayrıca H.323/SIP protokollerini kullanan oda sistemlerini de destekler. Bu sistemler, büyük ölçekli toplantılar veya konferans salonları için idealdir. Kullanıcılar, bu sistemleri kullanarak fiziksel toplantı odalarını Zoom toplantılarına entegre edebilirler.

Sonuç

Zoom, çeşitli sürümleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Platform, tarayıcılar, masaüstü bilgisayarlar, mobil cihazlar, tabletler ve hatta oda sistemleri gibi farklı platformlarda kullanılabilir. Bu çeşitlilik, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre Zoom'u seçmelerine olanak tanır. Her bir sürüm, farklı kullanım senaryolarına uygun olarak optimize edilmiştir, bu nedenle kullanıcılar ihtiyaçlarına en uygun olanı seçebilirler.