ABD basketbolu Che Flores, NBA’deki ilk ikili olmayan trans hakem oldu

kunteper

Global Mod
Global Mod
Che Flores, NBA’deki ve genel olarak Amerikan profesyonel sporlarındaki ilk ikili olmayan trans hakemdir. İtiraf doğrudan maç direktörünün haftalık GQ dergisine verdiği bir röportajda geldi: Kendisini tanımlamak için onlar (onlar) zamirini kullanan Flores, ABD basketbol şampiyonasının başlamasının hemen arifesinde ortaya çıkmaya karar verdi.

”Karnına yumruk atıldı”

Flores geçen yıl 35 NBA maçında hakemlik yapmıştı ve geçmişte G-League, WNBA ve kadınlar NCAA şampiyonalarındaki maçları yönetmişti. Durumunun haberi Amerikan Ligi’nin içindekiler tarafından biliniyorsa, bu açıklama hızla tüm dünyaya yayıldı: “Bana her zaman kadın zamirleriyle seslendiler – bunu itiraf ediyor Flores – ama toplumsal cinsiyet konusundaki yanlış anlaşılmanın özümsenmesi her zaman zor olmuştur, tıpkı mideye bir yumruk.”

”Biz de varız”

Flores’in artık içinde taşıyamayacağı bir ağırlık. Dolayısıyla kitle iletişim araçlarına açılma ve böylece kişinin statüsünü ortaya çıkarma kararı: ”NBA’de avantaj elde etmek için konuyu istismar etmeye çalışmıyorum, bunu gençlerin bizim de var olduğumuzu ve bizim de var olduğumuzu bilmelerini sağlamak için yaptım. hayatın her alanında başarılı olabilir. Artık dünyayla ve işimle çok daha rahat yüzleşebiliyorum”. Bu haber, Salı ile Çarşamba arasındaki İtalyan gecesinde son şampiyon Denver’ın Lakers’a ev sahipliği yapması ve Batı’da Golden State ile Phoenix arasındaki diğer muhteşem maça ev sahipliği yapması planlanan NBA’in gerçek başlangıcını bir an için gölgede bıraktı.